flower-over-angelique
 • Comments:0

Over Angelique

Mijn naam is Angelique  en ik ben geboren in 1963 dus reken maar uit! Mijn geest is eeuwig jong maar mijn lichaam is mijn leeftijd en dat samen maakt mij een gelukkig mens.

Angelique

De ingrediënten die mij verder gelukkig maken

Een liefdevol gezin bestaande uit mijn echtgenoot en onze zoon, ons heerlijk plekje waar we ons thuis voelen met onze dieren. Ik houd van schilderen en van schrijven en van oude materialen en brocante spullen waar een verhaal achter verschuilt. Ik houd van mensen en dieren en van Leven.

Ervaringen

Hoe heb ik mij ontwikkeld en waar houd ik mijzelf heden in beweging/actief? Waarin ben ik  gepassioneerd?

 • Afgerond gediplomeerd HBO Onderwijs leerkracht
 • Afgerond gediplomeerd HBO Speciaal Onderwijs leerkracht
 • Afgerond gediplomeerd Management : Veranderingstrajecten, Kwaliteitszorg, Teambuilding
 • Afgerond gediplomeerd Autisme Specialist
 • Afgerond gediplomeerd Haptotherapeute (c.q Complementaire Haptonomie)
 • Werkzaam Zorg-vrijwilliger Hospice de Markies, Bergen op Zoom
 • 25 jaar ervaring werkzaam onderwijs; Basisonderwijs, Voortgezet Speciaal Onderwijs
 • Ervaring Management 6 jaar: met name in Veranderingsprocessen en Kwaliteitszorg
 • Actief in het geven van Schilderlessen
 • 10 jaar eigen praktijkvoering Persoonlijke Ontwikkeling, Coach, Haptotherapie/Haptonomische Begeleiding, Autisme Begeleiding jongeren en jong volwassenen, adolescenten
 • Pleegoudergezin voor crisisopvang

Ik ben geboren met mijn Zilveren draadje naar Hierboven

Zo ik dat noem.

De universele liefde en rijkdom die wij allemaal innerlijk in ons dragen kunnen we hervinden en omarmen.

Ik houd ervan om problemen aan te pakken en om jou die zichzelf het geluk durft toe te laten, ‘aan te raken’ door mijn liefde voor ‘al wat is en altijd al ook in jou mee geboren is..’!

Het gelukkige leven dat ik leid en de liefde voor het Leven die ik voel is mij niet in de schoot geworpen door een engel van Boven.

Mijn levensgeschiedenis kan zo de boeken in. Die heb ik geschreven, inmiddels vijf.

Wie schrijft die blijft, zegt het spreekwoord en het is waar.

Onze toch wel maatschappelijke drive tot studeren en het behalen van diploma’s hebben ook mij er toe aangezet en ik ben inmiddels ruim professioneel gekwalificeerd.

Zowel Onderwijskundig heb ik ruim 25 jaar ervaring. Op Management en Veranderingsstructuren heb ik meerdere voltooide studies gevolgd waarna jaren opgedane ervaring. Als afgestudeerd Autismespecialist heb ik vele jaren met jongeren gewerkt in de leeftijd van 4 – 18 jaar. Daarnaast ben ik afgestudeerd als Haptonoom/Haptotherapeut en voer ik sinds 10 jaar mijn eigen praktijk.

Diploma

Mijn Zilveren Draadje heeft mijn praktijk inmiddels een veranderende input gegeven. Nu kan ik mijn verschillende disciplines uitdragen in mijn praktijk Sunergeia. De aandacht ligt op de Persoonlijke Ontwikkeling en de Innerlijke Groei.

Over Sunergeia

De naam van mijn praktijk betekent letterlijk: Het Geheel is meer dan de Som der Delen.

Praktijk Sunergeia veranda Praktijk Sunergeia lunchhoek Praktijk Sunergeia keuken Praktijk Sunergeia

Je ervaart misschien verschillende problemen waarop je de focus hebt gelegd. Hierdoor heb je minder oog voor al het andere mooie van jouw eigenheid en al het andere mooie wat er ook is om je heen.

Je bent Heel met Alles… want Eenheid is… Alles in Een. Daarom is jouw geheel meer dan de (op-)som(-ming) der (gefocuste) delen!

Sunergeia is dé plek om weer ‘thuis te komen’ in jouw geheel!

Op deze website kun je jezelf vast ergens in herkennen. In mijn workshops of in mijn geschreven verhalen en gedichten.

Ik ga met jou in een groep van 4-6-8 personen ‘op reis’. Ieder heeft zijn eigen plannetje om zijn eilandje van zorgen en problemen te herinrichten. Maar samen versterken we elkaar omdat we lerend er samen instaan. 

Je zal verbaasd zijn hoe intens jouw liefdevolle persoonlijke ontwikkeling in deze groepseenheid in kracht zal toenemen en je Innerlijke groei jou zal verrijken!

Inspireren

Van proberen kun je leren! Ken je deze uitspraak nog?

Gaan we samen op jouw reis?

Van Inspiratie tot Transpiratie naar Transformatie! Van knop tot Bloesem dus!

Bloesem

Immers, je moet er iets voor over hebben en daar hoort ook wel eens wat zweetwerk bij. Niet fysiek maar persoonlijk jezelf rijker laten groeien kost je wel wat natuurlijk.

Inspiratie die ik je geef: humor, beeldspraak, verhalen, creativiteit, wandelingen, natuur als bos en water, dieren, geleefde producten, groepsproces, meditatie, zang, dans, muziek, haptonomie…maken allemaal onderdeel uit van de workshops.

Inspiratie brengt jou: Door de dynamiek van de groep komen er gevoelens los, inzichten vrij, emoties tot bloei, kracht in je geest en lichaam, motivatie die aanzet tot verandering, beleving en ervaring waardoor je groeit mede door de vriendschap om je heen en door de intensiteit van samenwerken zal je de liefde voor jezelf voelen toenemen en vast kunnen houden.

Mijn boeken

Ik schrijf sinds ik kan schrijven. Gedachtenspinsels, verhalen, gedichten. Gaandeweg mijn levenspad is het inmiddels een  verzamelbron geworden.

Hierdoor kon ik resumeren, filteren en uitkristalliseren van rode draadjes die gefocuste eilandjes vormden en mijn geest óók op momenten wel  afblokten van al het andere moois om mij heen.

Ook mijn geworstel met levensvragen kregen op die manier een plaats. Ik kreeg respect voor mijn Zelf, wie ik ben, wat ik voel, wat ik uitdraag en achtersta.  Ik las terug hoe ik steeds opnieuw doorging met knokken en na elk dal toch weer opstond.

Boeken Sunergeia

Dat kwam door mijn daadkracht en vertrouwen en liefde voor het leven.

Mijn Zilveren draadje stond vaak strak gespannen maar ik ben nooit gestopt om hierop intens te vertrouwen. Dat gevoel van die Universele Liefde heeft altijd mij de spiegel van ware waarachtigheid laten voelen en laten tonen. Het hield mij altijd ‘in leven’. Simpelweg….omdat die waarheid Is en altijd zal Zijn. Zo ook jouw leven…altijd zal zijn!

Een warme groet,

Angelique