ego
  • Comments:0

Ego.

Ego.

De mens handelt vaak nog door het eigen ego als winst voor eigen belangen en waardering.

Studie, financieel gewin, status, titels….het heeft geen waarde als je je eigen persoonlijkheid niet in de ogen durft te kijken.

Miljoenen mensen op aarde leven maar raak zonder besef te hebben dat alle handelingen en gedrag die je uitzendt, oorzaak en gevolg geeft.

Behalve wanneer het slecht gaat of wanneer er onherroepelijke dingen gebeuren in een mensenleven die niet te behappen zijn en een schok teweeg brengen in dat lege menselijke omhulsel van het hoge bladiblagehalte.

Dan wordt gewezen naar het Universum en geroepen: als er dan een God zou zijn, waar is Hij dan nu? Hij laat dit in mijn leven gebeuren! Waarom laat hij honger dan toe? En dood en verderf?

Dat is de mens op aarde. De mens die niet achter de dood kijkt maar de dood als eindpunt ziet van het leven.

Het leven moet genot zijn en plezier en het leven moet enkel winst leveren. Tegenslag hoort niet bij het leven want die gevoelens die er dan los worden gemaakt wilt de mens niet kennen.

En dus jakkert de nuffigheid door. Bla bla bla….ik Wil dit, ik Wil dat, Ik wil en Moet zus en zo.

De nuffigheid plaatst zich boven ieder ander want er speelt gewin en eerzucht.

Er zijn mensen die door die lichtbal heen prikken, waaronder ik zelf.

In mij zelf voel ik de ene verbazing na de andere wanneer er weer zo eentje voor mij staat te blazen van belangrijkheid.

In die lege ogen die mij dan aanstaren voel ik enkel de adrenaline van het willen overleven. Het winnen ten aanzien van de ander. Het zich beter en belangrijker willen voordoen dan de mensen om zich heen.

Ik voel tevens de armoede van de emoties die ik zie en die niet door deze nuffige mens bij zichzelf herkend en gezien worden.

De onderliggende angst, het tekort aan eigen waarde en het zich Zelf niet herkennen in de eigen kern van de ziel. Hier kan ik mij dan gewoon simpelweg naar en ellendig door voelen. De bladibla termen die mij rond de oren worden gesmeten , daarin voel ik geen enkele betekenis of gelaagdheid . Ik voel er geen kennis achter van zaken die er uitgesproken worden.

Het is als een koe in de wei die een scheet laat en die mij lodderig aankijkt. Hij moest het even kwijt, zo kijkt die koe.

Zo kijkt de nuffigheid mij aan.

Ze kijken niet echt. Ze praten niet echt. Bla bla bla heeft geen betekenis of afstemming. Het is een eenrichtingsverkeer van het willen drammen van eigen zogenaamde inzichten.

Geen enkel mens die zichzelf niet kent zal ook geen persoonlijkheid bezitten om geleerde kennis over te brengen.

Het fundament is je Ik en je eigenheid, de basis van die eigen kern te weten, te zien, aan te gaan en te doorleven.

Dan pas weet je hoe woorden wegen moeten, hoe ze uitgesproken mogen worden en of je die kennis over mag dragen.

Zonder alle aardse geneugten van status, studie, geld, huis, materiĆ«le zaken jezelf kunnen voelen. Je angsten, je zorgen, je ontwikkeling, je grijze eilandjes, en dat samen met dat om je heen wat al zo mooi en gratis aan je gegeven wordt….de natuur, mensen, familie, vrienden, dieren….

Dat voelen…doorvoelen…. dan heb je al die hoogmoed, die belachelijke vertoning van je toneelstukjes in bladibladibla woorden, helemaal niet nodig.

Die grijze sluier van belangrijkheid is niet meer dan een deken voor je eigen angsten, je troebele Ik die je kwijt bent geraakt en waarin je je Zelf niet eens meer weet te vinden.

Terwijl, ik zeg je…In nederigheid en rust is veel meer te winnen.

Thuis genieten, zittend in je tuin, glaasje erbij, vlinder zien vliegen, bloemengeur opsnuiven.

De nuffige mens laat zijn lege ogen over mij heen glijden.

Zonder emotionele uitdrukking wordt de dure wijnfles leeg gedronken….

 

Angelique, wiens naam ‘Engelachtig’ betekent 😊